RAPHAEL STUCKI

Organizez și îndrum deja de 7 ani recoltarea de plante sălbatice la compania elvețiană Ceres Heilmittel AG. Ceres și-a propus ca obiectiv comprimarea principiilor de funcționare tangibile și intangibile ale plantelor medicinale într-un singur remediu. În același timp, printr-o procedură specială și blândă, produce deja tincturi, soluții și agenți complecși de 25 de ani, din cca 60 tipuri de plante medicinale.

Procedura respectuoasă și recunoscătoare cu care se tratează plantele creează bucurie și oferă oportunitatea de a intra în contact cu fiecare plantă în parte.

Am copilărit într-o regiune nord-estică a Elveției, în mediu rural. Chiar și ca copil am petrecut foarte mult timp pe câmpii și în grădini, fapt ce m-a inspirat și m-a fascinat.

După absolvirea școlii am optat pentru o pregătire ca laborant chimist, pentru a învăța și a înțelege mai bine procesele și conexiunile vieții. Cu timpul însă, cercetările de zi cu zi din laborator, departe de natură și schimbările de anotimpuri nu erau satisfăcătoare, am trecut la grădinărit și amenajarea spaţiilor verzi. – Contactul zilnic cu solul și plantele, activitatea fizică, precum și entuziasmul tot mai mare față de natură m-a împins să aflu tot mai multe despre plante, ecosistem și conexiunile naturii. Tocmai datorită acestui fapt, am absolvit ca inginer în protecția mediului, ce m-a ajutat în cercetările în domeniul biofarm, compost și biogaz, desfășurate în Indonezia și India. În decursul perioadelor petrecute în mijlocul altor culturi am avut ocazia să cunosc o atitudine și un comportament față de natură, mediu și oamenii din jur, diferite de concepțiile noastre.

Între timp, m-am căsătorit și am doi copii. Datorită lor, pot observa natura și plantele din nou prin cu ochi de copil, fapt care prezintă pentru mine una dintre cele mai valoroase îmbogățiri.

Cu cât mai mult mă implic în lumea plantelor și a naturii, cu atât mai mult mă fascinează.

 

raphael
cseke

Cseke Árkosi Katalin

fele

Ferenczi Lehel

pama

Pakot Magdolna