În cadrul proiectului se înființează două centre de formare: în Regiunea Odorhei la Locodeni, în cooperare cu Fundația LIA, și în județul Cluj la Dezmir, în cooperare cu Fundația Civitas. Scopul nostru este de a crea celor interesați posibilitatea de a participa, pe lângă întâlniri și discuții profesionale, și la cursuri practice. În vederea unei educații de calitate, ambele centre funcționează ca un fel de centru incubator, unde vor fi instalate echipamentele și utilajele necesare colectării și procesării plantelor medicinale.

În localitatea Locodeni asigurăm realizarea unei grădini de plante medicinale, creând în același timp și locuri de muncă persoanelor defavorizate din localitate.

Activitatea în centrele de formare va începe în februarie 2016: în decursul anului vor avea loc 11 reuniuni, cu ocazia cărora specialiștii vor susține cursuri practice despre colectarea corectă a plantelor medicinale, realizarea grădinii de mirodenii și plante medicinale, precum și despre oportunitățile de procesare și valorificare a plantelor colectate.

LIA LOCODENI
Fundația de Tineret din Locodeni – LIA are o serie de proiecte în derulare, care asigură nu doar formare profesională și locuri de muncă tinerilor defavorizați, ci urmăresc și transmiterea tradițiilor și a valorilor locale viitoarelor generații. Asumarea rolului de partener în proiectul „Grădina de plante medicinale în Ardeal” reprezintă o misiune similară: asigurarea de oportunități culegătorilor de plante medicinale, în scopul de a păstra și de a avea curajul să folosim farmacia naturii, încredințată nouă.

FUNDAȚIA CIVITAS DIN CLUJ NAPOCA
Pentru Fundația Civitas din Cluj Napoca este importantă menținerea și promovarea cunoștințelor despre metodele naturiste tradiționale prin intermediul acestui proiect. Locația potrivită pentru aceasta s-a dovedit satul Dezmir, din comuna Apahida în cadrul Centrului Agro Transilvania, unde vor avea loc lucrările practice, iar cursurile de formare a grupurilor voluntare vor fi ținute în Cluj-Napoca, Piața Cipariu, la biroul Fundației Civitas pentru Societatea Civilă Filiala Cluj-Napoca. Prin acest parteneriat, pe lângă sprijinirea metodelor naturiste tradiționale, se creează și oportunități de creștere a surselor de venit ale familiilor dezavantajate.