PAKOT MAGDOLNA

Családban élek, három gyereket nevelünk a férjemmel. Pszichológiát, majd családterápiát tanultam az egyetemen, gyógynövényekről a természetben. A gyógynövények iránti szeretetem hobbinak indult. Az első gyerekem születése után sok olyan téma kezdett érdekelni, ami azelőtt eszembe sem jutott. Egészséges életmód, táplálkozás, konyhaművészet – innen már csak egy lépés volt a gyógynövények világa.

Nagy lelkesedéssel vetettem magam bele ebbe a számomra új, izgalmas világba. A hétvégeket általában erdőt-mezőt járva töltjük és a gyógynövénykönyv, kosár, olló nem maradnak otthon soha. Szeretem felfedezni a könyvekből már jól ismert növényeket a természetben, de talán a legjobb az, amikor készíthetek belőlük valamit. Az induló képzés során pontosan ez a terület, a gyógynövények feldolgozásának témája lesz az én feladatom.

Úgy gondolom, a Jóisten körbeültetett minket ezekkel a csodálatos, ezerarcú növényekkel, s a mi dolgunk, hogy észrevegyük őket. Gyógynövényekből, a természetben megtalálható alapanyagokból hihetetlenül sok mindent előállíthatunk a magunk és családunk szükségletére, ami manapság, amikor sokan aggódunk az élelmiszer- vagy kozmetikaipar termékei miatt, igazán nagy kincs. Azonban az igazi kincs mégiscsak az öröm, amit a természetben töltött órák és az alkotás nyújthat nekünk.

pama
cseke

Cseke Árkosi Katalin

fele

Ferencz Lehel

raphael

Raphael Stucki