Július 1.-jén az Erdélyi gyógynövénykert udvarhelyi és Kolozsvár környéki önkéntesei részt vettek Kolozsváron a Fogoly utcában megrendezett civil szervezetek országos fesztiválján. A Civil Szféra Fejlődéséért Alapítvány (FDSC) által szervezett, Civic Break mottóval fémjelzett rendezvényen felállított gyógynövényes sátorban bemutatták legújabb termékeiket, ugyanakkor interaktív műhelyekkel is várták a gyógy- és fűszernövények iránt érdeklődő látogatókat.

A levendulával és színponpás virágcsokrokkal díszített sátor felkeltette a Fogoly utcában sétáló emberek figyelmét, így sokan kerültek közelebb, hogy megcsodálhassák a gyógynövényes termékeket, részt vegyenek a gyógynövényfelismerő versenyben, illetve sajátkezűleg készítsenek maguknak fűszersót.

A foglalkozások nem titkolt célja volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a gyógynövények fontosságára, jótékony tulajdonságaira és az egészség megőrzését elősegítő hatásaira. A kolozsvári közönség bebizonyította, hogy érdeklődik a gyógy- és fűszernövények iránt, hiszen több mint 60 személy kapcsolódott be a különféle foglalkozásokba.