In data de 6 septembrie 2019 a avut loc o noua editie a evenimentului Ziua Portilor Deschise la Centrul de Competenta din Locodeni. Primele trei editii s-au dovedit de mare succes, iar prin continuarea programului am dorit sa dezvoltam baza de cunoştinţe a sectorului prin prezentarea bunelor practici, respectiv prin evidentierea valorilor naturale din zona Odorhei si valorificarea potentialului plantelor medicinale si aromatice.

Participantii au provenit din județul Harghita (zona Odorhei, Ciuc, respectiv Gherogheni), din județele limitrofe, dar şi de peste hotare (Gyöngyös, Miskolc – Ungaria). Printre ei s-au afalt atat producatori care se ocupa cu procesarea, cultivarea, colectarea plantelor medicinale, dar si reprezentanti ai institutiilor sau ONG-urilor care au programe in domeniu, respectiv persoane interesate de efectele benefice ale plantelor medicinale, si de un stil de viață sănătos. Am avut participanti de varste diferite, prin program am oferit activități atat pentru copii cat si pentru adulți.

De asemenea, am cautat posibilitatile de colaborare cu alte organizatii din tara si de peste hotare, in acest scop am organizat un atelier de discutii pentru diferite organizatii care activeaza in domeniu.

Proiectul a fost finantat de Asociatia de Dezvoltare Comunitara de Dezvoltare Rurala a Consiliului JUdetean Harghita si de la Fundatia Communitas.