În data de 25 iunie formatorii implicați în proiect, Raphael Stucki și Jean Michel Florin, au vizitat câteva evenimente și locuri renumite din zona Odorhei, prin intermediul cărora s-au familiarizat cu condițiile geografice ale împrejurimii, cu grupurile locale implicate în proiect, precum și cu inițiativele legate de plantele medicinale existente în zonă. Prima vizită din program a avut loc la familia Gáspár din Zetea, unde s-au întâlnit cu câțiva membri ai grupului de voluntari din localitate. Au fost prezentate câteva produse, plante medicinale uscate, tincturi, siropuri realizate de localnici, după care a urmat o scurtă plimbare, unde lectorii au avut ocazia să observe plantele medicinale din flora spontană din împrejurime. După programul din Zetea, formatorii elvețieni au vizitat Târgul de produse tradiționale din Odorheiu Secuiesc, unde au fost expuse produse tradiționale realizate de către fermieri și meșteșugari din zonă. Diversitatea produselor prezentate în cadrul târgului a reflectat ingeniozitatea localnicilor din zonă, fapt apreciat foarte pozitiv de către experții elvețieni, după degustarea și cumpărarea mai multor produse.

Programul de după-amiază a început cu vizita la prima ediție a Festivalului de lavandă din Cechești, în cadrul căruia au vizitat plantația de lavandă a familiei Moldován-Szeredai, numită pe bună dreptate o inițiativă de pionerat în această zonă. În timpul plimbării și a degustării siropului de lavandă, experții au dat sfaturi utile proprietarilor cu privire la cultivarea și prelucrarea lavandei.

Următoarea vizită a avut loc în Crăciunel, la grădina cu numeroase plante medicinale ale doamnei preotese Benedek Enikő. După vizita în grădină și o scurtă conversație cu câțiva membri ai grupului local de voluntari, a urmat o prezentare a produselor realizate din plante medicinale, în cadrul căreia oaspeţii au avut ocazia să studieze tincturile, săpunurile și cremele preparate de localnici.

Experţii elvețieni au fost profund impresionați de următoarea locație vizitată: micuţul sat Kénos ascuns printre dealuri şi numeroşi pomi fructiferi. Aici au vizitat grădina familiei Mózes, au purtat discuţii cu membrii grupului local de voluntari, şi au degustat diferite produse locale preparate cu plante medicinale: caş cu mirodenii, iaurturi, gemuri și siropuri.

La sfârșitul programului, experții elvețieni s-au deplasat la centrul de competență din Locodeni, iar după o scurtă examinare a zonei au ales locațiile pentru activitățile practice în cadrul cursurilor din următoarele zile.

În concluzie, prin locațiile și evenimentele vizitate, experții elvețieni, prin experiențele proprii, au avut ocazia să-şi formeze o imagine despre oportunitățile oferite de mediul natural și valorile acestora, precum și despre ingeniozitatea localnicilor acestei zone.