În cursul lunii martie am pornit în cadrul grupurilor de voluntari activitatea de transfer de cunoștințe privind colectarea, cultivarea și procesarea plantelor medicinale. Multiplicatorii participanți la cursuri au transmis cunoștințele predate de lectorii Ferenc Lehel, Cseke Árkosi Katalin, Pakot Magdolna către acei membrii ai comunităților locale, care au manifestat interes față de colectarea plantelor medicinale.

La Crăciunel cunoștințele predate la curs au fost transmise de către Benedek Enikő și Máthé Erika în data de 12 martie, în Căminul Cultural din localitate. Spirala de condimente a stârnit mare interes.

În data de 14 martie, la Mugeni, Geréb Enikő-Hajnal a ținut o prelegere despre cunoștințele predate în cursul lunii februarie, respectiv despre principalele acțiuni ce trebuie întreprinse în sezonul de primăvară.

La Mujna, în data de 17 martie, la  orele 7 seara, Orbán Izabella a organizat transmiterea de cunoștințe. Participanții au ascultat cu atenție cele prezentate, notându-și informațiile cele mai importante.

La Zetea, Gáspár Hajnal, Kalapács Anna, Biró Enikő în data de 17 martie au transmis celor interesați cunoștințele învățate la curs.

Transferul de cunoștințe organizat în Păuleni la 18 martie s-a bucurat de mare interes. Participanții au urmărit cu mare plăcere cele prezentate, și au fost de acord să pregătească împreună rondul și spirala de condimente.

Avrămești, 29 martie. Publicul s-a implicat activ în prezentare, au fost împărtășite informații și practici valoroase de succes.

La Tăureni, persoanele interesate de colectarea plantelor medicinale s-au întâlnit la sediul Fundației Wolter în data de 30 martie. László Margit a prezentat detaliat cunoștințele transmise la curs.

În data de 1 aprilie Cseke Enikő și Orbán Katalin au transmis cunoștințele predate la primele cursuri către membrii grupurilor de voluntari din Ghipeș și Rareș. Participanții au urmărit prezentarea cu atenție.

La Mujna, în data de 31 martie Orbán Izabella a susținut o prezentare celor interesați, iar în data de 13 aprilie s-au întâlnit din nou culegătorii de plante medicinale. ”A fost o experiență interesantă, spectaculoasă, am învățat și am încercat multe lucruri noi. Am reușit să redescoperim puterea vindecătoare a plantelor și arborilor. Am preparat salată verde, prospătă purificatoare din plante obișnuite care cresc în grădina fiecăreia dintre noi. Până acum le-am crezut burieni, acum însă știm, că plantele ca rocoina, ventrilica, rotunjoara, traista ciobanului, urzica moartă, vioreaua, unțișorul nu numai că sunt plante medicinale, dar pot fi consumate ca salate ele fiind și delicioase pe deasupra. Ne puteți crede, noi le-am gustat! După salată am preparat și zahăr de viorea. Apoi am aflat cum se pot prepara unguente și săruri de baie pe bază de plante” – relata Karsai Kinga despre eveniment.

În data de 29 martie la Crăciunel Benedek Enikő și Máthé Erika, în sala de rugăciune a bisericii unitariene au transmis celor interesați cunoștințele predate la al doilea curs. După prezentare au făcut o vizită în grădină, unde au observat leurda proaspăt înflorită și plămănărica.

În data de 24 aprilie cei interesați au avut ocazia să cunoască beneficiile plantelor prezentate la Locodeni: vinețica, rotunjoara și vioreaua. După prezentare participanții au inaugurat grădina cu plante medicinale amenajată în săptămâna premergătoare, în care au sădit treisprezece plante medicinale. Au privit cu interes și au gustat plantele medicinale fragede.