Spre sfârșit de iarnă, organismul slăbit are nevoie de întărirea sistemului imunitar. Iată câteva plante medicinale care ne pot ajuta în lupta împotriva infecțiilor, a bolilor:

Măceșul

Datorită conținutului ridicat de vitamina C are efect de întărire a sistemului imunitar, se recomandă în prevenirea îmbolnăvirilor prin gripă, precum și ca tratament naturist în caz de răceli și febră, și pentru întărirea organismului în cazul în care rezistența acestuia este mult scăzută.

Socul negru

Proprietățile de întărire a sistemului imunitar, antiinflamatoare și antivirale ale acestei plante sunt bine cunoscute. Ceaiul preparat din florile socului negru este adecvat pentru întărirea sistemului imunitar, iar gemul de soc preparat din fructe se folosește în caz de răceală datorită proprietății sale de a provoca transpirații abundente și ca întăritor. Datorită conținutului mare de flavonoide, această plantă este o adevărată armă anticancer.

Hreanul

Rădăcina acestei plante este cunoscută nu numai ca condiment, ci și ca plantă medicinală: întărește sistemul imunitar, dezinfectează, reduce febra, stimulează transpirația și are efect diuretic. Utilizarea hreanului ajută în tratarea anumitor boli infecțioase și calmează durerile, fiind totodată și o sursă importantă de vitamina C.