La Cluj în data de 13 mai a avut loc primul curs cu Dr. Florian Simion, director general SN Plafar SA, unde cursanții au aflat informații de prima mână despre Raporturi de uscare și transformare a plantelor; Plantele folosite în industria cosmeticii; Posibilitățile de confuzie și Modalitățile de condiționare natural/artificial al plantelor.

Grupul din județul Cluj, a efectuat prima ieșire pe teren în cadrul proiectului „Integrarea socială a persoanelor defavorizate din zona rurală prin colectarea și procesarea plantelor medicinale într-un mod sustenabil” sub coordonarea profesorului Vârban Dan de la USAMV Cluj. Grupul a avut ocazia de a vizita serele universității și de a învăța despre cum se îngrijesc răsadurile și cum se replantează acestea.

În a doua parte a zilei, grupul a vizitat Muzeul Botanicii din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară. Doamna Dr. Vârban Rodica a prezentat cursanților istoricul plantelor medicinale și aromatice din România, procedeele de recoltare și păstrare a acestora încă din secolul XIX. Cursanții au putut afla despre ce învață studenții din USAMV și ce lucrări practice fac în cursul anilor de studii. În ultima parte a zilei cursanții au avut privilegiul de a vedea grădina Agrobotanică a facultății și diversele specii de arbori și plante care sunt găzduite acolo.